Öğretmenlere Rotasyon Gelecek Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında okul yöneticilerine yönelik rotasyon uygulamasını netleştirdi. Yeni düzenlemeyle birlikte, eğitim kurumlarında müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının görev süreleri belirli sınırlar çerçevesinde yeniden düzenlendi.

Buna göre, okul yöneticileri ilk atamada dört ders yılı için görevlendirilecek. Aynı eğitim kurumunda aynı unvanla görev yapma süresi ise en fazla sekiz ders yılı ile sınırlandırıldı. Böylece yöneticilerin uzun yıllar aynı kurumda kalmasının önüne geçilerek, eğitim yönetiminde rotasyon ve dinamizm sağlanması hedefleniyor. Sekiz yılı dolduran yöneticiler, başka okullarda veya farklı unvanlarla görevlerine devam edebilecek.

Öte yandan, benzer bir uygulamanın öğretmenler için de hayata geçirilip geçirilmeyeceği merak konusu. Eğitim camiasında bu konuda farklı görüşler öne çıkarken, kulis bilgilerine göre MEB’in öğretmen rotasyonuna ilişkin yeni bir düzenleme üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER VE İHBARLARINIZI BİZE GÖNDERİN
Her türlü görüş, bilgi veya haber paylaşımınız için WhatsApp’tan yazabilirsiniz.
Not: Kişisel bilgileriniz (telefon, isim vb.) gizli tutulur. Lütfen aramayınız — sadece mesaj atınız.
WhatsApp: 0531 674 25 06
Başa dön tuşu